Avokádó majonéz

Picture of Bábity Viktória

Bábity Viktória

Egészségtan-tanár
életmód tréner

Hozzávalók:

2 db érett avokádó

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj vagy lenmagolaj

1 csipet só

1 evőkanál jó minőségű almaecet

pár csepp friss citromlé

 

Elkészítés:

Fontos, hogy az avokádó érett, puha legyen. Az avokádót megtisztítjuk, húsát turmixgépbe tesszük. Én a fokhagymát lereszelve teszem hozzá, mehet együtt az aprítógépbe az avokádó húsa, a reszelt fokhagyma, az olaj, az almaecet, pár csepp citromlé, egy csipet só, és krémesre turmixolom. 

Teljesen vegán majonéz, ami ízében is hozza a majonézt, plusz tele van rendkívül egészséges zsírsavakkal.