Palacsinta recept

Picture of Bábity Viktória

Bábity Viktória

Egészségtan-tanár
életmód tréner

Gluténmentes palacsinta, tejmentes is, a klasszikus tyúktojást pedig fürjtojással helyettesítettük.

 

Hozzávalók:

25 gr hajdinaliszt

50 gr csicseriborsó liszt

1 csipet só

4 db fürjtojás

200 gr növényi tej.

 

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a a növényi tejet. Csomómentesen elkeverjük, majd 20 percet állni hagyjuk.

Kókuszzsíron aranybarnára sütjük.

Ez a recept 4 db palacsinta kisütésére elég, 26 cm-es palacsintasütőben.

Ha nincs fürjtojásunk, a 4 fürjtojást helyettesíthetjük 1 evőkanál útifűmaghéj és 5 evőkanál víz keverékével.