hozzávalók:
40 gramm hajdinaliszt
80 gramm GM zabpehelyliszt
60 gramm mandulaliszt
50 gramm tápióka keményítő
csipet só, csipet sütőpor
ízlés szerint fűszerek
60 gramm olívaolaj
100 gramm 100%-os gyümölcslé
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd eldolgozzuk az olívaolajat (folyékony kókuszolajjal helyettesíthető.) Ez egy közepesen édes tészta. Az édességét a gyümölcslé adja, ha szeretnénk ennél édesebbre, adjunk még hozzá folyékony állagú édesítőt, vagy egy kis datolyapasztát.
Előmelegítjük a sütőt légkeverésre, 160 fokra. A tésztamasszát kézzel kicsit beolajjozzuk, éppen csak annyira, hogy ne tapadjon azonnal a sütőpapírra. 2 réteg sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, kb 0,5 centire. Óvatosan lehúzzuk a felső réteg sütőpapírt, és késsel, vagy derelyevágóval kockára vágjuk.
160 fokon, légkeveréssel 12-15 percig sütjük (sütőfüggő), amíg a teteje aranybarna lesz. Így egy puhább, porhanyós kekszet kapunk. Ha ennél roppanósabbra szeretnénk, akkor adjunk neki még 10 percet 200 fokon légkeveréssel.