Sütőtök krémleves

Picture of Bábity Viktória

Bábity Viktória

Egészségtan-tanár
életmód tréner

Hozzávalók:

70 dkg megsült sütőtök

9 dl víz

1 evőkanál vegeta

2-3 gerezd fokhagyma reszelve

só, bors

1 doboz növényi tejszín

Elkészítés:

A megsült sütőtök belsejét kikaparjuk. Lábasba téve felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a vegetát, a fokhagymát, sót és borsot. Amikor felforr, visszavesszük a lángot, és kb 10 percig kis lángon főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

A növényi tejszínt felhigítjuk egy-két kanál hideg vízzel, majd kanalanként adunk hozzá a forró levesből, hogy lassan melegítsük fel a tejszínt. Amikor már az is forró, akkor szépen hozzácsorgatjuk a forró tökleveshez.

Pirított magokkal tálaljuk.