Hozzávalók 1 db kb 500 grammos kenyérhez:
270 gr Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér liszt
4 gr só
40 gr frissen facsart citromlé vagy jó minőségű almaecet
300 gr langyos víz
Elkészítés:
A lisztet és a sót alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat.
Egy sima hétköznapi kanállal bekeverjük, és amikor már olyan, mint a játszótéren a sarazás, akkor kézzel átgyúrjuk. A szilárd összetevők folyamatosan szívják magukba a vizet, így 5 perc gyúrással összeáll a tészta.
Kézzel szabadon megformázva, vagy kenyérsütő formába tesszük, a tetejét megkenjük egy kis olívaolajjal és szépre bevagdossuk.
200 fokon 65 percig sütjük.
Ha zsemléket szeretnénk, osszuk 6 vagy 8 részre a tésztát, és 40 percig süssük.
