Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér

Picture of Bábity Viktória

Bábity Viktória

Egészségtan-tanár
életmód tréner

Hozzávalók 1 db kb 500 grammos kenyérhez:

270 gr Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér liszt

4 gr só

40 gr frissen facsart citromlé vagy jó minőségű almaecet

300 gr langyos víz

Elkészítés:

A lisztet és a sót alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat.

Egy sima hétköznapi kanállal bekeverjük, és amikor már olyan, mint a játszótéren a sarazás, akkor kézzel átgyúrjuk. A szilárd összetevők folyamatosan szívják magukba a vizet, így 5 perc gyúrással összeáll a tészta.

Kézzel szabadon megformázva, vagy kenyérsütő formába tesszük, a tetejét megkenjük egy kis olívaolajjal és szépre bevagdossuk.

200 fokon 65 percig sütjük.

Ha zsemléket szeretnénk, osszuk 6 vagy 8 részre a tésztát, és 40 percig süssük.