Almás zellerpüré répafasírttal

Picture of Bábity Viktória

Bábity Viktória

Egészségtan-tanár
életmód tréner

Almás zellerpüré (2 nagy adag)

Hozzávalók:

1db közepes fej zellergumó

2db közepes alma

1 evőkanál ízfokozótól mentes ételízesítő (vegeta)

fél doboz növényi tejszín

A zellert megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk. Felrakjuk főni, 1 evőkanál ételízesítővel, csak annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Amikor a zeller puhára főtt, megtisztítjuk és felkockázzuk az almát, és a lábasba tesszük, összepároljuk a zellerrel. Nem szükséges szétfőzni, de puhára főzzük. A legvégén fellocsoljuk a fél doboz növényi tejszínnel, éppen csak összeforraljuk. végül a főzővízzel együtt botmixerrel pürésítjük.

Répafasírt (2 adag)

Hozzávalók:

2 db közepes méretű répa

2 evőkanál csicseriborsó liszt

2 gerezd fokhagyma

1 közepes fej vöröshagyma

só, bors

kókuszzsír

A répákat megtisztítjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Utánareszeljük a fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk és bekeverjük a csicseriborsó lisztjével. Utána ott hagyjuk állni, a sótól a répa levet enged, ezt felszívja a csicseri liszt, és elkezd ragasztóként működni.

Közben a vöröshagymát kockára vágjuk, és kókuszzsíron lepirítjuk. Amikor készen van, hozzáadjuk a répás keverékhez, és alaposan összekeverjük. Vizes kézzel kicsi fasírtokat formázunk belőle, kókuszzsírban megsütjük.

kiegészítés: ha forró levegős sütőben sütjük, a keverékhez adjunk hozzá egy evőkanál kókuszzsírt vaj olívaolajat. Így nem lesz olyan száraz, és a kalóriaértéke is javul.