Chia puding friss gyümölccsel

Picture of Bábity Viktória

Bábity Viktória

Egészségtan-tanár
életmód tréner

Hozzávalók:

1,5 dl növényi tej

1 evőkanál chia mag

édesítő, fűszerek

friss gyümölcsök, magok, cukormentes lekvár

A növényi tejet felmelegítjük, de nem forraljuk. Hozzáadjuk az édesítőt, pár csepp citromlevet, és az evőkanálnyi chia magot. Amíg a növényi tej hűl, időnként kevergessük meg, hogy a magnak legyen ideje szépen elkeveredni és magába szívni a folyadékot. Minél gyakrabban keverjük meg, annál egyenletesebb lesz a sűrűsödés, annál egyenletesebben oszlanak el benne a chia magok.

Ha egyáltalán nem keverjük meg, akkor az alja nagyon sűrű lesz, a teteje meg folyós, de akkor is remek „bőrradír” a beleknek és életmentő a mikrobiomnak.

A tetejére tehetünk magokat, gyümölcsöket, jófajta lekvárt, növényi joghurtot.