Hozzávalók:
fél csésze csicseriborsó liszt
1 evőkanál kókuszreszelék
fél csésze víz
csipet só
Ez a mennyiség 1 db friss lepényhez elegendő
A hozzávalókat összekeverem, kb 5 percig állni hagyom. Addig előkészítem a forró serpenyőt, jó forró serpenyőbe öntöm, kókuszzsíron sütöm. Érdemes lefedve sütni, így jobban összeáll a tészta és könnyebb megfordítani.
Folyós lesz, mint a palacsintatészta, de öntsük bátran, össze fog állni. Mindkét oldalán aranybarnára sütöm. Ha édesre szeretnénk ízlés szerint édesíthetjük.
Hozzávalók 10 darab lepényhez
300 gramm csicseriborsó liszt
100 gramm kókuszreszelék
650 gramm víz
1 csapott teáskanál só.
A már korábban leírtak szerint keverem és sütöm. Ha 1 személy eszik speciálisan ez jó alternatíva tölthető pitának de akár palacsintának is. A kész lepények 5 napig elállnak a hűtőben, mivel nincs bennük állati összetevő. Fagyaszthatóak is, akár a serpenyőben is felolvaszthatjuk, így mindig van otthon kész lepényünk.