Csicserilepény kókusszal – palacsinta

Picture of Bábity Viktória

Bábity Viktória

Egészségtan-tanár
életmód tréner

Hozzávalók:

fél csésze csicseriborsó liszt

1 evőkanál kókuszreszelék

fél csésze víz

csipet só

Ez a mennyiség 1 db friss lepényhez elegendő

A hozzávalókat összekeverem, kb 5 percig állni hagyom. Addig előkészítem a forró serpenyőt, jó forró serpenyőbe öntöm, kókuszzsíron sütöm. Érdemes lefedve sütni, így jobban összeáll a tészta és könnyebb megfordítani.

Folyós lesz, mint a palacsintatészta, de öntsük bátran, össze fog állni. Mindkét oldalán aranybarnára sütöm. Ha édesre szeretnénk ízlés szerint édesíthetjük.

Hozzávalók 10 darab lepényhez

300 gramm csicseriborsó liszt

100 gramm kókuszreszelék

650 gramm víz

1 csapott teáskanál só.

A már korábban leírtak szerint keverem és sütöm. Ha 1 személy eszik speciálisan ez jó alternatíva tölthető pitának de akár palacsintának is. A kész lepények 5 napig elállnak a hűtőben, mivel nincs bennük állati összetevő. Fagyaszthatóak is, akár a serpenyőben is felolvaszthatjuk, így mindig van otthon kész lepényünk.