Indiai répafasírt

Picture of Bábity Viktória

Bábity Viktória

Egészségtan-tanár
életmód tréner

(8 kicsi fasírt)

hozzávalók:

1 db közepes répa

2 púpozott evőkanál csicseriborsó liszt

1 evőkanál olívaolaj

só, fehérbors, őrölt gyömbér, őrölt római kömény, fokhagyma

A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a csicseriborsó lisztjét, az olajat (helyettesíthető olvasztott kókuszzsírral), a fűszereket. 20 percet állni hagyjuk. ez idő alatt a sótól a répa pont annyi levet enged, hogy megkösse a csicseriborsólisztet, és szépen összeáll a masszánk.

Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, és kókuszzsíron, vagy főzős olívaolajon (pogácsaolaj) minden oldalán pirosra sütjük.

Elképesztően finom tradícionális indiai recept, simán veri a húsos fasírtot. Aki csípősen szereti, adhat hozzá cayenne borsot is. Ez esetben érdemes egy kis sós joghurttal tálalni.