(8 kicsi fasírt)
hozzávalók:
1 db közepes répa
2 púpozott evőkanál csicseriborsó liszt
1 evőkanál olívaolaj
só, fehérbors, őrölt gyömbér, őrölt római kömény, fokhagyma
A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a csicseriborsó lisztjét, az olajat (helyettesíthető olvasztott kókuszzsírral), a fűszereket. 20 percet állni hagyjuk. ez idő alatt a sótól a répa pont annyi levet enged, hogy megkösse a csicseriborsólisztet, és szépen összeáll a masszánk.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, és kókuszzsíron, vagy főzős olívaolajon (pogácsaolaj) minden oldalán pirosra sütjük.
Elképesztően finom tradícionális indiai recept, simán veri a húsos fasírtot. Aki csípősen szereti, adhat hozzá cayenne borsot is. Ez esetben érdemes egy kis sós joghurttal tálalni.