hozzávalók:
1 csésze apróra vágott cukormentes csokoládé
50 gramm növényi tejszín
fűszerek: vanília/fahéj/darált mák/datolyaszirup
1 evőkanál kókuszzsír/tejmentes margarin/avókádóvaj
burkoláshoz: cukormentes csokoládé olvasztva/kókuszreszelék/pirított mandulaliszt/mák
Elkészítés:
Összemelegítjük a növényi tejszínt, az apróra vágott csokoládét és a fűszereket, belekeverjük az egy evőkanálnyi kókuszzsírt vagy növényi vajat (avokádóvajat nagyobb áruházakban lehet kapni).
Az a cél, hogy a csoki megolvadjon, de ne égjen meg. Ez 42-44 fokon megtörténik, a legtutibb ha vízgőz felett csináljuk, mert akkor pontosan látjuk hol tart a keverékünk. tehát szépen vízgőz felett olvasztunk és kevergetünk, de nem forralunk fel.
Amikor ez megvan, az összeállt keveréket tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, de akár egész éjszakára.
A lehűlt krémet (ez a ganache) elővesszük, egy kiskanál segítségével golyókat formázunk belőle, és megforgatjuk bármiben, ami ízlésünknek megfelelő. Csurgathatjuk csokoládéval, de akár mákba is forgathatjuk.