Töltött gomba almával

Picture of Bábity Viktória

Bábity Viktória

Egészségtan-tanár
életmód tréner

hozzávalók:
2 közepes fej gomba
1 db alma
1 db kis fej lilahagyma
só, bors
2 közepes fej gombához elég egy átlagos alma fele, és egy kis fej hagyma fele. Én lilahagymát használtam, de a vöröshagyma is megfelelő. A hagymát és az almát is kockára vágom. Kókuszzsíron kezdem a hagymát dinsztelni, aztán dobom rá a felkockázott almát. Sózom és borsozom.
A gomba tönkjét eltávolítom, és a hagymás, almás tölteléket betöltöm a helyére. Sütőbe rakom, és 30 perc alatt 200 fokon megsütöm. Jól áll neki egy kis reszelt kecskesajt a tetején.
Érdemes más sütnivaló mellé tenni a tepsibe, elkészülve 3 napig a hűtőben eláll.